Krantenknipsels, Margriet & YouTube

Krantenknipsels vanaf 1962
In het archief zijn we een serie bijzondere krantenknipsels tegengekomen. Over vocht en scheuren, sloop en de rondweg enz. En let vooral op de advertenties aan de achterzijde. Erg leuk!
Je vindt de toelichting en de downloads hier.
 
Herinnering
Zonder datum
Herinneringen over de goede oude tijden van Tuinwijk-Zuid, maar ook aan lekkages, vocht, scheuren en veel leegstand. Allemaal ver voor de renovatie eind jaren ’90. Krant en datum onbekend. Download.
 
Haarlems Dagblad
7 juni 1962
Dramatisch artikel in het Haarlems Dagblad: een deel van Tuinwijk-Zuid moet worden gesloopt voor de aanleg van een nieuwe rondweg! Download.
 
Haarlems Dagblad
27 januari 1970
De serie ‘Zeven eeuwen bouwen in Haarlem’ in het Haarlems Dagblad is dit keer gewijd aan de architectengroep ‘De 8’ die in 1927 werd opgericht. Van Loghem en Tuinwijk-Zuid komen ook aan de orde. Download.
 
Haarlems Dagblad
6 februari 1970
Uitgebreid artikel over Van Loghem in het Haarlems Dagblad van 6 februari 1970. Onderdeel van de serie ‘Zeven eeuwen bouwen in Haarlem’. Download.
 
Dada
Najaar 1973
Oproep in een krant van 1973 aan lezers die wellicht nog iets weten, of informatie hebben over een Dada-bijeenkomst op 11 januari 1923 in Haarlem. Op die bijeenkomst waren onder meer Van Loghem, Theo van Doesburg en Kurt Schwitters aanwezig. De informatie is nodig voor de tentoonstelling over Van Loghem, eind 1973 in het Frans Halsmuseum.Download.
 
Centrum Nieuws
november 1973
Krantenartikel in Centrum Nieuws over de tentoonstelling ‘Bouwen en wonen’ eind 1973 in het Frans Halsmuseum. De tentoonstelling is geheel gewijd aan Van Loghem. Naast Tuinwijk-Zuid komen ook andere villa’s en woningen aan de orde. In het artikel komen ook bewoners aan het woord. Download.
 
Volkskrant
17 november 1973
Artikel in de Volkskrant over de tentoonstelling ‘Bouwen en Wonen’ eind 1973 in het Frans Halsmuseum. De tentoonstelling is geheel gewijd aan Van Loghem. Naast Tuinwijk-Zuid komen ook andere villa’s en woningen aan de orde. Download.

Vrij Nederland
8 december 1973
Lang artikel in Vrij Nederland over de tentoonstelling ‘Bouwen en Wonen’ eind 1973 in het Frans Halsmuseum. De tentoonstelling is geheel gewijd aan Van Loghem. In het artikel worden ook het werk en leven van Van Loghem uitgebreid beschreven. Download.
 
Margriet
maart 2011
Tuinspecial Margriet.
Zes pagina's over de binnentuinen van het Tuinwijk Zuid complex. Leuke sfeerbeelden met een beschrijving van de bindende rol van de tuinen en de tuincommissie. Met een hoofdrol voor Ingrid Dankelman. Tekst van Marian Prins en foto's van Maayke de Ridder. Download.

YouTube
Vijf bijzondere filmpjes over Tuinwijk Zuid
In 1991 kregen vijf jonge cineasten de opdracht elk een aspect in beeld te brengen van de tuinstad Tuinwijk. Het bijzondere resultaat vind je op YouTube:
Om de bocht van het Spaarne 
Droom van een woning
Jaarringen
Bella, een ode aan Van Loghem
‘Huis’ook: gezin, familie

Dada, najaar 1973